2010. július 11.

Reggeli


Adjuk meg a módját és reggelizzünk ráérősen, legalább hétvégén.

Pirítsunk meg fejenként egy-két szelet jófajta (házi) kenyeret, a legjobb, ha előbb megvajazzuk és egy vasserpenyőben, olyanban, amihez két kéz kell, hogy meg tudjuk emelni, szóval egy forró serpenyőben hagyjuk pár percig pirulni, míg szép aranybarna nem lesz. Tegyünk rá egy kis aprított újhagymát, vagy ha éppen van, némi petrezselyem, vagy rucola pesto-t, majd egy-két vastagabb szelet paradicsomot, amit ugyanabban a serpenyőben sütöttünk pár percig, csak addig, míg kicsit kezdi megadni magát – ezalatt tekerhetünk rá némi fekete borsot, megszórhatjuk egy kis tengeri sóval. Az egész „szendvicsnek” egy fűszeres tükörtojás a koronája, mondanom sem kell, ugyanabban a vasserpenyőben készült ez is, egyszerre a kenyérrel és paradicsommal. Jó étvágyat!