2010. július 29.

Fehérbab hummusz mángolddal


Szeretjük a hummuszt – mármint a klasszikus, csicseriborsósat, de ahogy pesto-t is sokfélét készítek, most a hummuszt is megvariáltam és fehér babból készítettem. Finom lett nagyon és került bele egy kevés mángold is, hogy ne legyen már olyan sápadt a színe:-)

Hozzávalók
1 konzerv fehér bab
kb fél dl olívaolaj
fél citrom leve
1 evőkanál tahini (szezámkrém)
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss, zsenge mángold levél
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint

A babkonzervet felbontom, a levét leszűröm, a babot leöblítem, hagyom lecsöpögni, majd egy konyhai késes robotgépbe költöztetem. Hozzáadom az olívaolajat, citromlét, tahinit, fokhagymát, az apróra vágott mángold leveleket és az egészet simára, krémesre pürésítem.
Ízesítem sóval, borsal és még egyet keverek rajta.
A kész hummuszt egy tálba teszem és hagyom 30 percig hidegen (hűtőben), hogy összeérjenek az ízek.

Friss sülthagymás kenyeret és hasábokra vágott zöldséget adtam mellé.