2010. május 12.

Uzsonnára: kolbászos tekercs


Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta (250 g)
1 pár friss grillkolbász (kb 20 cm)
1 csomag újhagyma
1-2 ek olívaolaj
6 tojás
1 csomag (125 g) mini mozzarella

Az újhagymát megmosom, felkarikázom és üvegesre párolom az olívaolajon. Rádobom a bőrétől megszabadított kolbászt (én csomboros kolbászt használtam) és a fakanállal szétmorzsolom, pár percig kevergetem, majd ráöntöm a felvert tojásokat, amiből egy sárgáját félre tettem a kenéshez. Majdnem szilárdra sütöm, leveszem a tűzről és belekeverem a mozzarella golyókat. A masszát szétterítem a leveles tésztán, feltekerem, átemelem a tekercset egy sütőpapíros tepsire, lekenem a tetejét a félretett sárgájával és betolom a 200 fokos sütőbe, míg a teteje szépen megpirul. Langyosan az igazi, egy pohár borral.