2010. április 16.

Sonkás-sajtos tojástekercs


A spenót tekerccsel együtt csücsültek az előételes hidegtálon Édesapám névnapi buliján, amit falubeli baráti társaságuknak szerveztek. Tudom, már rég nem trendi tekercselni, de a hetvenéveseknek hiába tálalok újhullámos, trendi előételt. Szeretik ha ránézésre megállapítható, mi van benne és szeretik, ha minden az, aminek látszik:-).

Hozzávalók:
6 tojás
2 dl tejszín
15 dkg szeletelt füstölt sajt
20 dkg natúr krémsajt
15 dkg szeletelt, füstölt, főtt sonka
1 ek szárított oregánó
1 ek szárított bazsalikom
maréknyi olajbogyó, vékonyra szeletelve
1 piros, kaliforniai paprika (savanyúságból)
só, frissen őrölt bors

A tojásokat felverem, összekeverem a tejszínnel és fűszerezem sóval, borssal, a szárított fűszerekkel. Beleforgatom az olajbogyó szeleteket és a kaliforniai paprika kockákat, majd
a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Igyekszem egyenletesen eloszlatni az olajbogyót és paprikát, majd betolom a 180 fokos sütőbe 10-12 percre. Kiveszem a sütőből, hagyom kicsit hűlni, majd megfordítom és rákenem a sajtkrémet, ráterítem a sonka szeleteket. Szorosan felterem az egészet, frissen tartó fóliába csomagolom és pár órára hűtőben pihentetem. Ujjnyi vastagra szeletelve tálalom.

Maya ötlete alapján.