2010. április 6.

Ehető rózsa sült céklából


Hozzávalók:
1 nyers cékla
pár db fogpiszkáló
2 dl olaj


Hámozzuk meg a céklát és szeleteljük vékonyra mandolin szeletelővel, vagy vágjunk belőle vékony szeleteket a hámozóval. Terítsük ki egy konyhai papírtörlővel bélelt tálcára és egy újabb réteg papírral itassuk fel a nedvességét, így könnyebben hajlíthatjuk.
Terítsük a szeleteket sorba úgy, hogy félig fedjék egymást, majd tekerjük fel. Minél több szeletet „sorakoztatunk”, annál teltebb lesz a rózsánk. Szúrjuk át a tekercset két fogpiszkálóval, a tekercs aljánál vágjuk egyenesre, hogy majd stabilan álljon.

A rózsát, a fogpiszkálónál fogva merítsük 170-180 fokos forró olajba, süssük 2-3 percig, majd konyhai papírtörlőn csepegtessük le.
Sózzuk és díszítsük vele ünnepi tányérunkat. Az esztétikai élményen túl még finom is!


Az almás rózsák alapján született ehető tányérdísz.