2010. február 9.

Brokkoli ropogós


Hozzávalók:
egy fej brokkoli rózsáira szedve (brokkoli szár gondosan félretéve egy másik projekthez)
csokornyi apróra vágott petrezselyem zöld (ettől még üdébb íze lesz)
3 db közepes méretű krumpli
3 ek frissen reszelt parmezán
1 tojás
zsemlemorzsa
szárított, őrölt rozmaring (opcionális, én most tetem bele)
só, frissen őrölt bors

A brokkolit sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd villával összetöröm. Hozzáreszelem a meghámozott nyers krumplit, majd hozzáadom a tojást, a petrezselymet, sót, borsot és rozmaringot ízlés szerint. Annyi zsemlemorzsával keverem, hogy jól formálható masszát kapjak. Rudakat és/vagy golyókat formázok belőle, zsemlemorzsába hempergetem és forró olajban kisütöm. (Fakanál intelmét vegyük figyelembe: „Itt érdemes vigyázni, nehogy hamar megbarnuljon a ropogós külseje, mert idő kell neki, amíg a krumpli is megpuhul benne”). Hidegen még finomabb:-)

Karfiolból ugyanolyan jó, mint brokkoliból.