2010. január 21.

Csokimousse-al töltött kókusztejpuding kocka


Ezt készítettem a Zila kockaforma teszt hidegentöltési eljárásos fordulójára, csokimousse-al töltöttem, tejszínhabbal díszítettem. Ajándékba vittük, sikert aratott:-)

Hozzávalók a puding kockákhoz::
6 dl kókusztej
3 dl tej
7 ek barna nádcukor
6 ek kukorica keményítő
6 teáskanál házi vanília kivonat

A csoki mousse-hoz:
80 g 85%-os keserű csokoládé
2 egész tojás, szétválasztva
1 tojásfehérje
2 evőkanál tejszín

A kókusztej-tej keverékben elkeverem a cukrot és a vanília kivonatot, egy gyorsforralóban elkezdem főzni. H a már forr, hozzáadom a kukoricakeményítőt. Kevergetve főzöm, ha besűrűsödött, betöltöm a formába, megrázogatom-megütögetem és elegyengetem, hogy ne maradjanak légbuborékok a masszában majd beteszem a fagyasztóba. 60 perc után kiveszem, tányérra borítom, leválasztom a szilikon formát, majd pár perc után egy határozott mozdulattal eltávolítom a fémkeretet.


A csokimousse-hoz szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem, a 3 fehérjét kemény habbá verem. Vízgőz fölött megolvasztom a csokoládét, hozzákeverem a tejszínt és a tojássárgáját, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatom a tojásfehérje kemény habját. A kockákat csoki mousse-al töltöm (kiskanál segítségével) és legalább 4 órára pihentetem a hűtőben. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítem.