2009. december 27.

Karácsonyi menünk 2009-ben

Szenteste kivételével csak ebédmenüt terveztem, mert reggelire legtöbbször pár falat sütemény csúszott le a kávé mellé, vacsorára meg maradékra járás volt, már amikor volt hely a vacsorának…

Szentestén:
Halászlé tésztával
Erdélyi töltöttkáposzta
Salottás bacon bomba
Gesztenyés, aszalt gyümölcsös pulykatekercs
Konfitált kacsacomb
Parmezános krumplipüré
Feketeribizlis párolt vöröskáposzta
sütemények:
kozák sapka
ischler
linzerkarika
nutellás-diós szelet
mandulás, vaníliás kiflik

December 25.-én:
libamájkrém tokaji zselével
roqueforttal (vagy kecskesajttal) töltött óriásdatolya
brie sajttal, vagy mozzarellával töltött füge
gyöngytyúk leves
szarvasgombás pestóval töltött bőrös malackaraj sütve (amit így készítek)
téli gyökérzöldség köret feketegyökérrel, csicsókával és burgonyával
sertésszűz borskéregben
rozéra sült kacsamell (hagyományosan, vagy sous vide készítve)
paszternák püré
savanyúság
sütemények

December 26-án pihenőnap, maradék sültekkel és ÉP kérésére hagyományos krumplifőzelékkel :-)

December 27.-én:
Csirkehúsleves
Narancsos kacsamell málnabalzsamos rozé mártással
Sütemények

December 28.-án:
Boeuf bourgignon