2009. október 7.

Mexikói paradicsom salsa (Pico de Gallo)


Hozzávalók 4 főre:
4 nagy, érett paradicsom
1 fej hagyma (én 3 kis fej salottát használtam)
1 jókora csokor apróra vágott friss koriander (nálam petrezselyem, ha nincs ló, jó a szamár is elven)
1 zöld jalapeño (nálam egy erős zöldpaprika)
2 evőkanál frissen facsart citromlé
Maldon sópehely (tudom, gasztrosznob vagyok, de akkor is ez a kedvencem)
frissen őrölt bors
friss avokádó (nekem most nem volt, majd legközelebb)
a tálaláshoz tortilla chips, vagy taco kagyló

A paradicsomot elfelezem, kiszedem a lágy részt a magvakkal együtt és vágott felületével lefelé egy konyhai papírtörlőre teszem, ez felszívja a kicsurgó nedvét, amíg a többi zöldséget aprítom. Mindegyiket pici kockákra vágom, hozzáadom a petrezselymet, sózom, borsozom és ráfacsarom a citromlevet. Jól összekeverem és legalább egy órányit hagyom a hűtőben összeérni az ízeket. Lehet tortilla chips-szel mártogatni, vagy taco kagylóba töltve enni (mint most mi). A felnőttek stílusosan, egy jól behűtött Coronita sörrel fokozhatják a mexikói feelinget.
Legközelebb grillezett hús mellé adom. Olyan üde és finom!

Innen az ötlet.