2009. szeptember 29.

Finomfőzelék


Illetve majdnem finomfőzelék (mert csak borsó és sárgarépa), de nagyon finom főzelék. A héten már másodszor készítem (pedig csak kedd van), de annyira rákattant a család, hogy repetázni kellett. Szó érte a konyhámat, hogy jó, jó az a sok újdonság, amit készítek (az utóbbi időben francia gasztroblogokat bújok és onnan inspirálok), de normális kaját, például főzeléket, mikor csinálok végre?

Hát jó, legyen, épp volt a fagyasztóba borsó, meg borsó-sárgarépa, lett belőle főzelék, nem a hagyományos, de annál finomabb!

Kevés vajon megdinszteltem 2 kis fej salottahagymát (feltornázta Isten a dolgom, ládaszámra áll a salotta a kamrában, remélem kitart tavaszig), rádobtam a majd egy kiló zöldséget és felöntöttem 4 dl tejszínnel. Sóztam, borsoztam és elkevertem benne egy kiskanál mézet, kell az a borsó mellé. Mikor megpuhultak a zöldségek, szórtam bele aprított petrezselyem zöldet és beleolvasztottam egy doboznyi natúr sajtkrémet, az szépen besűrítette. Mennyei, krémes, bársonyos, édeskés, nem lehet betelni vele!

12 megjegyzés:

Zsuci írta...

Ez nagyon tetszik nekem! Azt hiszem némi saját állományra szabott változtatással ki is próbálom ma este. Répa, krumpli, borsó... nyamiii!

Mojónika írta...

Hol a csudában lehet salotta hagymát kapni? velem nem jött szembe még egy sarkon se.

gabojsza írta...

Édesanyámék egyik szomszédja termesztette, tőle vettük, béka popsi alatti áron:-)

Cukroskata írta...

Ez nagyon finom lehet. Nekem a finomfőzelékről gyermekkorom iskolai menzája jut eszembe,kevés zöldség, rengeteg rántás, és nem értettem, hogy van képük ezt finomnak nevezni :-)

Ízlésszindróma írta...

Jujj finomfőzelék. Nagyon szeretem!! Így meg csak isteni lehetett, ahogy felvan turbózva!!

Judith írta...

Ezt mindenkeppen ki fogom probalni. A borsofozelek hetente elkeszul, ez a ferjem kedvenc kajaja.
Keszitettem mar sargarepaval, de tejtermek nelkul.
Koszi a receptet!

KataKonyha írta...

Nálunk is nagy kedvens, pedig nincs is ennyire felturbózva! na majd egyszer én is beírom, lassan nálunk is időszerű lesz már.

E.M.A.K. írta...

Köszönöm a receptet!!! Ez tényleg naaaagyon fincsi volt!!! Remélem, nem baj, hogy belinkeltelek. Jövök még, és lesek el jó kis recepteket!!!!!!!!
Köszi a szép szavakat, a gyerekeim nevében is!

gabojsza írta...

Nagyon szívesen, gyere máskor is!:-)

lorien írta...

Van abból a salottából egy kis felesleges készlet? A környéken még csak nem is ismerik :(

gabojsza írta...

sajnos már mind eladták...(van benne részem, rendesen). Majd jövőre szólok időben:-)

lorien írta...

Nagy kár. Újabb év telik el nélküle, hacsak nem találok sürgősen valamilyen forrást :(