2009. augusztus 22.

Ötletek gyerekzsúrra

Meg mindig ranckisimitok, (igaz, mar nem sokaig) es olyan gepen irom e bejegyzest, amin nincs magyar ekezet, de sebaj, ertheto lesz, a kepek beszedesebbek minden ekezetes betunel:-)

Ludanyo nagyon kedves temat irt ki az ehavi VKF! jatekra, mert egy gyerekzsuron kielhetjuk minden kreativitasunkat, majd bezsebelhetjuk az elismerest, mert a kis vendegek nem fukarkodnak a dicsero szavakkal:-) Rengeteg tervem volt, vegul kozbejott a nyaralas es csak parat tudtam megvalositani, ime:

Fasirt pokocskak


Elkeszitjuk a fasirt masszat a kedvenc receptunk szerint es nem kerek golyokka, hanem picit nagyobb, ellapitott korongokka formazva sutjuk ki. Kaliforniai paprikabol csikokat vagunk es mindket oldalra – nagyjabol szimetrikusan – 4-4 labat szurunk be a pok “testebe”, majonezbol es borsbol szemet, pirospaprikabol szajat keszitunk (ezek utan egy gyerek sem lessz arachnofobias:-))).

Olajbogyo pingvinek


Orias es normal meretu magozott fekete olajbogyora van szuksegunk, sajtkremre es sargarepa szeletekre. A sargarepa szeletbol kimetszunk egy cikket, ez lessz a pingvin orra, amit a kismeretu olajbogyoba dugunk oda, ahol a magjat kivettek. A repa szelet maradeka a talpa lesz. A nagymeretu olajbogyot hosszaban bemetszuk, sajtkrembol “hasat” kap a pingvin, majd egy fogpiszkalo segitsegevel osszeallitjuk: a kimetszett sargarepa szelet a talp, ra a test (sajtkremes nagy olajbogyo), erre a fej (kismeretu olajbogyo sargarepa csorrel). Nekem ez a kedvencem.

Katicabogarak halpastetommal toltott paradicsombol

A kozepes meretu paradicsomokat a kepen lathato modon felvagjuk es kiszedjuk a magjait, husat egy kiskanal vagy karalabe vajo segitsegevel, majd megtoltjuk halkremmel (vagy tetszes szerinti toltelekkel). Majonez pottyoket teszunk a “szarnyaira”, borsbol szemet, snidlingbol “antennat” kap.

Tojas baglyok


Kemenyre fott tojasnak kalapot vagunk, rahalmozzunk egy kiskanal tojaskremet, ebbe belenyomjuk a sargarepa csorocsket, majd paprikaval toltott zold olajbogyobol vagott szeletbol szemeket ragasztunk neki. Az egeszet cikk-cakkosra vagott sargarepa szeletre helyezzuk. A masik kedvencem:-)

Ludanyo, koszonom a jatekot, nagyon elveztem!

A "muvek" otleteit innen gyujtottem.