2009. augusztus 29.

Bacon "szőttes"

Ebben a „szőttesben” egy hús sem száradna ki!

Hozzávalók:
12 szelet bacon
fél kg fasírt massza
20 dkg reszelt sajt (nálam mozzarella-cheddar keverék)

Egy vastagabb alufólia lapra (pld: grill fólia) vízszintesen lerakom egymás mellé a szeleteket. Balról kezdtem a függőleges szeletek befűzését: egyik kezemben tartom az új szeletet, a másikkal emelgettem minden második vízszintesben levőt, hogy átbújtassam alatta a függőlegest, így végül egy szép, négyzet alakú bacon szőttest kapok:


Ráegyengetem a fasírt masszát, rászóróm a sajtot


és az alufólia segítségével szorosan feltekertem, mint egy piskótatekercset. A végeit szorosan összecsavarom – ekkor látom előnyét a vastag grillfólia használatának, mert ez nem szakad el – majd a rudat beteszem egy tűzálló edénybe. Kevés vizet öntök alá és 200 fokon sütöm kb 40 percet.
Kiveszem a sütőből, lehámozom róla a fóliát és ráccsal bélelt sütő-tepsiben szép pirosra sütöm.
Idénysalátával tálalom.

Innen az ötlet.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.