2009. június 5.

Parmezános zöldspárga levelestésztában


Tegnap elugrottam Temesvárra GoodFood magazint venni (na jó, nem csak azért mentem) és kellett valami útravaló. Nagy választék nem volt itthon, de volt zöld spárga és leveles tészta, a parmezán meg állandó albérlő a hűtőnkben, ezekből készítettem, talán az epicurious-on talált leveles tésztába tekert, parmezános zöld spárgás rudakat. Pofonegyszerű és nagyon finom, útközben is ehető, vendégváró előételnek is bevethető finomság.

Hozzávalók:
leveles tészta (készre nyújtott)
zöld spárga
frissen reszelt parmezán
1 tojás


A zöld spárgát sós vízben előfőzöm, jeges vízben lehűtöm és konyhai papírtörlővel megszárítgatom. A kinyújtott leveles tésztából derelyevágóval 10-12 cm széles csíkokat vágok. A méret a spárga átmérőjével van szoros összefüggésbe, a lényeg, hogy érje körbe a spárgát. Bekenem a felvert tojással - ez „ragasztóként” szolgál - majd oda, ahová a spárgasíp kerül szórok rá jócskán reszelt parmezánt, megsózom és mindegyikre fektetek egy-egy spárgasípot. Feltekerem, végeit visszahajtom és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. Megkenem tojással a tetejét (szórhatnék rá szezámmagot, vagy reszelt sajtot is) majd 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütöm. Rácsra téve hűtöm pár percet, aztán langyosan, vagy hidegen rá lehet járni. Isteni!