2009. május 19.

A nyár íze: paradicsomsaláta



Kicsit hirtelen jött ez a nyár, de ha már nyár, akkor paradicsomsaláta, lilahagymával, sok petrezselyemmel…imádom!

Hozzávalók fejenként:
1-2 szép, érett paradicsom
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
(körtés balzsam)ecet
extra szűz olívaolaj
pár szál petrezselyemzöld

A paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra szelem, a fokhagymát és petrezselyem zöldjét aprítom. A paradicsomot és a hagymakarikákat egy salátástálba rétegezem, rétegenként sózom, borsozom, meglocsolom olajjal (én olyat használtam, amibe aszalt paradicsom volt előzőleg, így az is paradicsom ízű), megszórom a fokhagymával és a petrezselyemmel. Tálalásig a hűtőbe teszem.
Nálunk most rántott tőkehalat kísért.