2009. április 2.

Kétsajtos, medvehagymás tojáslepény


ÉP húsvétig nem eszik húst, így minden napra húsmentes dolgokat is készítek és ha már medvehagyma szezon, igyekszem minden recepthez felhasználni azon kívül, hogy szépen fogy nyersen is. Manókonyha háromsajtos tortáját készítettem el, húsmentes változatban, természetesen jókora adag medvehagymával.

Hozzávalók:
10 dkg füstölt sajt
5 dkg gorgonzola
2 dl tejszín
3 tojás
5 dkg vaj
2 evőkanál pille pehely kukoricából (nem corn flakes!)
1 nagy csokor medvehagyma
só, frissen őrölt bors
házi fűszersó

A sajtokat lereszelem, a medvehagymát felaprítom, a vajat megolvasztom. Az olvasztott vajhoz hozzákeverem a kukorica pelyhet, a felvert tojásokat, a tejszínt és sót, borsot, fűszersót. A folyékony keverékhez hozzáadom a medvehagymával elkevert lereszelt sajtokat is, kivajazott tűzálló tálba öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet, illetve pirulásig sütöm. Majdnem frittata, de mégis más, jobb az állaga a kukorica pehely miatt. Finom. És nagyon medvehagymás:-)

(Ezzel a képpel sem pályáznék sehova...Ígyekszem nappal fényképezni, bár nem mindig sikerül...)