2009. március 17.

Mozzarellás padlizsán és cukkini tekercsek



Jó kis meleg előétel, de egy meleg nyári napon főételnek is el tudom képzelni.

Hozzávalók:
1 padlizsán
1 cukkini
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj (amiben a sajtot pácoltam)
tengeri só, frissen őrölt bors
kevés reszelt sajt

A padlizsánt és cukkinit megmosom, vékony szeletekre vágom és meggrillezem mindkét oldalukat. Minden szeletre fektetek egy-egy kis golyó pácolt sajtot. Feltekerem és a tekercseket egy hőálló edénybe sorakoztatom, meglocsolom a pácként szolgáló olívaolajjal, tengeri sóval, frissen őrölt borssal, aprított fokhagymával, kevés reszelt sajttal. 10 percre sütőbe teszem (grill fokozatra), ezalatt a sajt megolvad, az edény alján isteni, tunkolni való szaft keletkezik.
Egy kevés friss rozmaring sem ártott volna neki.