2009. március 26.

Medvehagymás tejszínes vajrépa


Az alapváltozat felturbózva és medvehagymásítva:-)

Hozzávalók:
3 -4 vajrépa, tisztítva és vékonyra szeletelve
fél szál poré, szeletelve
2 dl tejszín
só, bors
kevés vaj
medvehagymás túrókrém:
1 csokor medvehagyma
tehéntúró
juhtúró
fűszersó

A túrókrém ugyanaz, mint a medvehagymás táskák készítésénél (2 /3 rész tehéntúró, 1/3 rész juhtúró, medvehagyma, házi provence-i fűszersó keveréke. A medvehagymát nagyon apróra vágom, a kétfajta túrót alaposan összekeverem, sózom, borsozom és belekeverem a felaprított medvehagymát meg a fűszer keveréket).

Egy tűzálló tálat kivajazok, belerétegezem a vajrépát, túrókrémet, póré szeleteket, medvehagyma leveleket és vajrépa szeletekkel zárom a sort, ráöntöm a fűszerezett tejszínt. Betolom félórára a 180 fokos sütőbe és krémesen puhára sütöm. Mennyei!