2009. február 14.

Kapribogyós-petrezselymes Szent Jakab kagyló


Idén szerencsére hétvégére esik valentinnap, így lelkiismeret furdalás nélkül lehet pezsgős reggelizni, aztán visszabújni az ágyba.
A reggeli Chili&Vanilia zseniális luxus fastfood receptje alapján kelt életre, az elkészítése nem tartott sokkal tovább, mind a pezsgő bontás – első pár korty élvezete.

Hozzávalók 2 személyre:
6 Szent Jakab kagyló
5 dkg vaj
negyed citrom lereszelt héja
kis csokor petrezselyem
1 ek kapribogyó
Továbbá: friss baguette, jégbehűtött száraz pezsgő és A Pasi

„2 személyre 6-8 jakabkagylót szárítsunk le konyhai papírtörlővel. Én félbe szoktam vágni, mert így szerintem könnyebb eltalálni, mikor van kész (ha túlkészül, gumiszerűvé válik).
Lábasban 5dkg vajból barnított vajat készítünk.
Hozzáadjuk egy negyed citrom reszelt héját, egy kis csokor finomra aprított petrezselymet, és egy evőkanál átöblített kapribogyót.
Közben egy vastag aljú serpenyőt zsiradék nélkül tűzforróra hevítjük.
A kagylókat a forró serpenyőbe helyezzük, majd mindkét oldalát röviden sütjük, hogy enyhén karamellizáljuk.
Meglocsoljuk a vajas öntettel.
Bagettel tunkolunk. Pezsgő.”

Totális siker! Cs&V, köszönöm!
Boldog Valentin napot mindenkinek!