2009. január 14.

Zellerkrémleves


Megint leves... Mi más lenne, ebben a sötét, csúszós, hideg téli időben?

Hozzávalók:
kb 1 kg zeller
2 fej sonkahagyma
1 tk vaj
2 dl 30%-os tejszín
másfél liter alaplé (tyúkhúsleves)
só, bors
fél csokor petrezselyemlevél
maréknyi pirított tökmag
fejenként 2 leheletvékony szelet bacon

A zellert meghámozom és felkockázom. A hagymát felkarikázom és a vajon megpárolom, majd hozzáadom a zellert és együtt kicsit megdinsztelem. Felöntöm az alaplével és puhára főzöm. Ha megfőtt, botmixer segítségével pépesítem, hozzákeverem a tejszínt. Sózom, borsozom ízlés szerint, végül megszórom az apróra vágott petrezselyemlevéllel és a pirított tökmaggal.
Hogy tartalmasabb legyen, leheletvékony bacon szeleteket 2 réteg konyhai papírtörlő között, mikróban 750 watton két perc alatt ropogósra sütök, ezzel tálalom a levest.

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.