2009. január 12.

Paradicsomos ragu, tésztával


Az alábbi fogást szentségtörés lenne összehasonlítani a sok órán keresztül készülő eredeti olasz raguval, a végeredményt tekintve mégis csak megteszem. Ugyanolyan pillanatok alatt fogyott el, mintha „az igazit” tálaltam volna.

Hozzávalók:
fél kg darált hús
egy 400 g-os hámozott paradicsomkonzerv
egy fej hagyma
öt gerezd fokhagyma
másfél dl vörösbor
oregánó
bazsalikom
só, frissen őrölt bors
két ek olívaolaj
csipet cukor
1 kiscsomag (250g) karácsonyi tészta
reszelt sajt (most ementáli)

A hagymát finomra kockázom, a fokhagymát lereszelem, majd mindkettőt olívaolajon megpárolom. Hozzáadom a darált húst és kevergetve megpirítom. A paradicsom konzervből a paradicsomokat apró kockákra vágom és hozzáadom levével együtt a húshoz. Sózom, borsozom, (hozzáadom a kevés cukrot), hozzáöntöm a vörösbort. Kb. 20 percig lassú tűzön lefedve főzöm, néha megkavarom. Apróra vágom a fűszereket, hozzáadom és még egy keveset főzöm. (Ha szárított fűszerrel készítem, egyszerűen belemorzsolom akkor, amikor a vörösborral felöntöm a ragut). Ha készen van, sűrű, illatos mártást illatozik a serpenyőben. Közben sós vízben aldentére főzöm a tésztát, leszűröm és tálalok. Alulra a jópofa karácsonyfák, meg ajándékok, rá a ragu meg a sajt.

Ez Picilány első számú kedvence, ÉP sem veti meg. A többiek csak jóízűen falatoztunk belőle.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.