2008. december 4.

Sonkás, sajtos csiga



Általában a van a fagyasztóban egy tekercs sütőpapírra hengerelt pizzatészta, mert nem mindig van időm (kedvem) frissen dagasztani a tésztát. Hirtelen felindulásból elkövetett csigareggelire is kiváló, már ha este eszembe jut kivenni a fagyasztóból.
Ismeritek:: „Mi is az a kicsi, kékeslilás virág... Jó illata van... Tavasszal nyílik...
- Ibolya?
- Ja! Ja! Az! Ibolya, bevettem ma a cavintont?”

Hozzávalók:
egy adag pizzatészta
(házi) ketchup
morzsolt oregánó
sonka, vékonyra szeletelve
füstölt sajt, reszelve
két marék olívabogyó, szeletekre vágva

Kiterítem a pizzatésztát, bekenem ketchuppal, megszórom oregánóval, beterítem a sonkaszeletekkel, megszórom az olajbogyóval, ráreszelem a sajtot és lehetőleg szorosan feltekerem. A kapott rúdból kb másfél cm széles szeleteket vágok és sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, kicsit megigazítom a vágáskor deformálódott csigákat és 180 fokos sütőben úgy 25-30 percig sütöm. Nem olyan szép, de annál finomabb. Mi langyosan reggeliztük.