2008. december 28.

Olivás szardellás sajtos keksz



Mediterrán ízvilágot idéző, jó kis sörkorcsolya.

Hozzávalók:
125 g liszt
125 g ementáli sajt
100 g vaj
6 szem szárított paradicsom
50 g magozott zöld olajbogyó
55g szardella filé
frissen őrölt bors

A hozzávalókat botmixerrel összedolgozom, majd fél órát pihentetem a hűtőben, folpackba csomagolva. Sózni nem szükséges, mert a sajt, szardella filé, olajbogyó és szárított paradicsom is elég sós. A sütőt 180 fokra előmelegítem, a tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtom és kiszúró formával kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsin kb 15 perc alatt megsütöm.

Mire ettünk volna belőle, Nagylány hűlt helyét hagyta, így újrakészült, immár szardella filé nélkül, fekete olajbogyóval. Úgy is nagyon finom!

A receptet a gustos.ro-n találtam.