2008. december 21.

Cârnăciori moldovenesti, azaz moldovai csomboros sütőkolbász


Dél Moldovában a legközkedveltebb zöldfűszer a csombor (borsikafű). Minden húsételhez használják, legyen az sült vagy vagdalt, kolbász, bármi. Gyerekkoromban nem rajongtam érte, de mostanában nagyon szeretem! Az alábbi receptet is onnan hoztam, egyszerű és nagyon ízletes. 

Hozzávalók:
2,5 kg sertés, darált kolbászhús (20% zsírtartalommal)
50 g
60 g fokhagyma
5 ek morzsolt csombor (a friss még jobb lett volna)
7 g frissen őrölt fekete bors

A hozzávalókat összegyúrjuk és vékonybélbe töltjük. Sütve vagy grillezve, melegen és hidegen is kitűnő.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.