2008. november 27.

Vaníliás kifli - Hókifli



Olyan karácsonyi hangulatom támad ettől a sütitől:-)

Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
10 dkg vaníliás cukor a hintéshez
csokoládémáz (opcionális)

A tésztához való anyagokat összegyúrom, ceruza vastagságú, hosszúkás rudakat sodrok, kb 5 cm hosszúra vágom és kifliket formálok belőlük. 160 fokos sütőben egész világosra sütöm és forrón vaníliás cukorba forgatom. (a vaníliás cukor is itthon készül: 2 hosszában és keresztben félbevágott vanília rudat tárolok egy kristálycukorral tele edényben, 2-3 hét után intenzív vaníliás cukrom van, ami nem kristályvanilin, hanem természetes vaníliával készült)
Úgy is készíthető, hogy sütés után cukorba forgatás helyett a kiflivégeket csokoládémázba mártom.

A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből származik.

5 megjegyzés:

cukroskata írta...

Milyen szép kis kiflicskék :-)

gabojsza írta...

És milyen finomak!:-)))

marcsi írta...

De jó Neked, nekem még semmi karácsonyi hangulatom.
Én JOlivert utánozva csinálom a házi van.cukrot. Az egész rudat ledarálom a cukorral. Igaz nem hófehér, hanem fekete szemcsés de isteni finom.

Doctor Pepper írta...

klassz a kép Gabojsza! És milyen jó a karácsonyi fejléc! p j

gabojsza írta...

:-)))
Köszi!