2008. november 26.

Már tőlem is lopnak

Egy névtelen hozzászóló hívta fel a figyelmem, hogy bizonyos Sayapa konyhájában látta a túrós puliszka receptem az én képemmel. Megnéztem, nem csak a puliszka receptem nyúlta le, hanem a Hyppolyt süteményem, a narancstortám, a lenmagos-rozsos kenyerem, a májpástétomom és a padlizsánkrémem receptjét – szövegét szó szerint, az általam készített képpel együtt.

Mivel az oldalán semmilyen elérhetőséget nem találni, innen üzenek, kedves Sayapa, hogy szíveskedjél betartani a blogom minden oldalának alján található figyelmeztetést:


A blogon található összes fotót és írást bármilyen módon felhasználni forrás megjelölése nélkül, a szerző (a fotós) engedélye, írásos beleegyezése nélkül tilos; megsértése jogi következményeket von maga után!


Felhívom figyelmedet, hogy a blogokban közzétett receptek, egyéb írások, és fotók szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
Jogainak megsértése esetén a szerző a jogsértővel szemben - az eset körülményeihez képest - polgári jogi igényt támaszthat, a fenti törvény, valamint a Ptk 86-87 §-aiban foglaltak szerint.
Elsősorban követelheti
- a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását;
- a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől;
- hogy a jogsértő - nyilatkozattal vagy más megfelelő módon - adjon elégtételt, és hogy szükség esetén a jogsértő részéről és költségén az elégtételnek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak;
- hogy a bíróság kártérítés fizetésére kötelezze a jogsértőt.


Figyellek Sayapa!


Update: tolvajom kitörölte saját oldalán a bejegyzéseihez-receptjeimhez írt hozzászólásaim, majd mikor újra bekommenteltem, letiltotta hozzáférésem az oldalához. Kár a fáradságért, mert megyek másik gépre és újra kommentelek neki...

15 megjegyzés:

KataKonyha írta...

Szia! Kérdezném, hogy a lapod alján levő szöveget ki szabad tenni az én oldalamra is, vagy ehhez is kell valamilyen engedély?

gabojsza írta...

:-)))
Aranyos vagy!
Természetesen kiteheted:-)

KataKonyha írta...

Köszi szépen, azon leszek:)

pazsu írta...

Szia!
Felkeltetted a figyelmemet és átnéztem az oldalát a nevezett hölgynek.
Egy nagyon jól sikerült kenyeremet találtam meg ott, ráismertem a mikrómra és a kenyérvágó deszkámra.
Én írtam neki a hozzászólásban, remélem reagál rá.
gesztenye

Beatbull írta...

Hmm, hát nem tudom, hogy mi volt az oldalon, de én sem férek hozzá az oldal tartalmához. Remélem ez azt jelenti, hogy törölte az "idézett" tartalmat.

gabojsza írta...

Minden jel szerint törölte:-)

lorien írta...

Ehhez azért már pofa kell. A végén még ő fog téged beperelni :)
De valaki felfüggesztette a teljes oldalt, ez jó jel, megérdemli.

Mamma írta...

Biztos nem törölte az oldalt, csak nem tette publikussá. Látszik, hogy egy egyéni gyűjtőoldal, de a külvilágnak szánta. Udvariasabb lenne természetesen elnézést kérni, ha már rájött, hogy ez nem így szokás... és akkor még az oldal is maradhatna, nem?

Tegnap éjjel találtam recepteket, kommenteltem néhány érintettnél. Amúgy ha gugliban beírjátok a nevét és a post tartalmát, a cache-ben egy ideig megtalálható.

Névtelen írta...

Szia! Tudom, hogy ettől nem lesz jobb, de ha vízjellel látnád el a képeidet, az talán visszatartaná az ilyeneket. Azzal még egy csomót kellene dolgoznia, és így már nem biztos, hogy megéri...

gabojsza írta...

Épp tegnap este döntöttem a vízjel mellett. Életem Párja felajánlotta, hogy jó fizettség ellenében tud segíteni ez ügyben:-)))

Receptgyűjtő írta...

Szia Gabojsza!
Az említett oldalhoz le van tiltva a hozzáférés.
Amit nézzetek meg:
http://salomereceptjei.blogspot.com/
Sajátjaként felteszi a mi receptjeinket, minden egyéb hivatkozás, vagy változtatás nélkül, egy az egyben át vannak másolva. Nekem a Nassoljunk oldaláról leszedte az összes "Alapanyagok", "Eszközök" kategóriát, most ráment a Tortaimádóra, ahogy teszem fel a receptet, ő átrakja magához. Tőlem származik teljes egészében a piskóta készítése, napokig szerkesztettem azt a bejegyzést, a többiről nem is beszélve. Tőlem különösen sokat rakott fel, fel vagyok háborodva.(Már ránézésre is 30-40 bejegyzés lehet).Szó szerint lelopja az oldalaimat.
Ott van mamakonyhája, Margit2, akik vízjellel teszik fel képeiket, hát ez sem zavarja.
Írtam neki bejegyzést,vegye le az enyémeket, mert e-mail elérhetőség nincs fenn.
Ha nem reagál, én is így teszem ki az oldalamra, ahogy Te tetted, névvel együtt, kapjon a fejéhez.
Engem nem zavar, ha az oldalamra való hivatkozással levesznek tőlem valamit, de így ez nagyfokú pimaszság.
Üdvözlettel:Marica

gabojsza írta...

Átfutottam, első (hanyag pillantásra) nem találtam semmit tőlem, úgy látszik inkább Rád szállt...
Ne hagyd magad! Jó lenne ezt bevezetni, ha tolvajt észlelünk, azonnal riadót fújunk.

Receptgyűjtő írta...

Én is így gondolom.Margitnak is, és Mamakonyhájának is írtam, de most a Te módszeredet alkalmazom, a nyilvános megszégyenítést. A legutolsó tortás receptemhez (amit feltett tőlem) írtam neki megjegyzést kétszer, nem reagál.(pedig járt fenn, mert követte egy új bejegyzés, egy nagyon ismerős képpel, tehát máshonnan szedte le.) De nem moderál, és lehet, hogy észre sem veszi, hogy írtam. Ki tudja, vagy csak átsiklik felette.
Margit visszaírt, ő a kajazug.hu-val járt így a képeivel, levetette velük, de azok legalább elérhetőek. Megnéztem, tőlem is vannak fenn, de nem így, ahogy ezen az oldalon. Nem is foglalkozom azzal, legyen vele boldog, de azért még őket is figyelni fogom.
Hát, akkor jobb, ha figyelünk!
Üdvözlettel: Marica

Rozália írta...

Szia. Meg szeretném kérdezni, hogy ha én feltüntetem,hogy "Gabojszától", akkor az ugye, nem számít lopásnak?
Vagy mégis? Szeretném a kellemetlenségeket elkerülni.
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=33482
Itt nézheted meg, ha érdekel.
Üdv:
Rozália

gabojsza írta...

Kedves Rozália, amennyiben szó szerint és képpel idézed a teljes bejegyzésem kérlek linkkel tüntesd fel a forrást, mert abban a formában, hogy "Gabojszától" , számomra nem megnyugató. Jobban örülnék, ha a recept címe után a bejegyzésem címének linkje jelenne meg és az, aki el szeretné olvasni, ellátogatna e célból a blogomra.
Köszönöm!