2008. október 20.

Zsályás-ricottás sertésszűz




Ehhez a fogáshoz szükség van sütőfóliára. Nem jókedvemben vettem, hanem azért, mert más nem volt. A „legkisebb is számít” áruházban kapható saját márkás sütőfólia nagyon gazdaságos (nekik), de még duplán is annyira vékony és úgy szakad, hogy amíg három sertés szüzet berolniztam elhasználtam 3 méternyit, közben válogatott csúnyabeszéd hagyta el ajkaimat. Tud valaki jó minőségű sütőfóliát?

Hozzávalók:
60-70 dkg sertés szűzpecsenye
pár szelet nem füstölt húsos szalonna (nekem csak füstölt volt, így nem volt annyira autentikus, de mindenképpen finom)
50 dkg ricotta (kellett volna, de én friss, piacon vett kistermelői túróval készítettem)
fél maréknyi friss zsálya levél
só, bors
provence-i fűszerkeverék

A zsályát megmossuk, felaprítjuk és egy villa segítségével összekeverjük a túróval. A húst sózzuk, borsozzuk és provence-i fűszerkeverékkel ízesítjük.
Egy megfelelő méretű sütőfóliára fektetjük a szalonna szeleteket, szorosan egymás mellé. Egy spatula segítségével rákenjük a szalonnára a zsályás túrót és rátesszük a szüzet, majd szorosan feltekerjük, a két végét lezárjuk. Pár órát így, sütésre készen érlelem a hűtőben, majd 180 fokra előmelegített sütőben sül 50 percet. Lehámozzuk róla a fóliát és grill alatt még 5 percig piruljon, míg színt kap. Éles késsel érdemes szeletelni, így a végeredmény szép is, nem csak finom:-) Cukkíni gratiné-val mennyei fogás!

Christine Chapot receptje.