2008. szeptember 11.

Házi ételízesító, fűszersó, ízfokozók helyett



Idővel nagyon is tudatos vásárló lettem, az ipari szemetet és ízfokozókkal telenyomott termékeket nem nekem árulják, egy ideje már a fűszereket is magam keverem, általában úgy, hogy megnézem a „gyári” terméken az összetételt, aztán józan belátásom szerint kutyulok.

Minap ÉP kedvenc fűszersóját reprodukáltam, amit eddig Romániából hoztunk, mert itthon ezt a fajtát nem árulta az amúgy nálunk is nagyhatalmú multi. Lejegyzem az arányokat, hogy legközelebb ne kelljen újra kísérletezni:

Hozzávalók:
1 ek. oregánó
1 ek. kakukkfű
1 ek. szárított petrezselyem
1 ek. majoránna
fél ek. bazsalikom
fél ek. zsálya
fél ek. csombor
fél ek. rozmaring
fél ek. tárkony

ehhez kevertem még 2 ek tengeri sót, 6 ek bio vega mixet (szárított zöldségek keveréke) és 2 ek granulált fokhagymát.
Az egészet jól összekevertem és darálómmal porítottam. Jól záródó üvegben, sötét helyen tárolom.