2008. szeptember 23.

Gorgonzolás-körtés tarte



A kékpenészes sajt – körte párosítás iránti rajongásom újabb állomása. Könnyű, party food-nak is ideális megoldás, gyors és finom. Pár hete kaptam ajándékba mini gyümölcstorta sütőformákat, épp ideje volt felavatni.

Hozzávalók:
1 csomag (500 g) leveles tészta
10 dkg gorgonzola, stilton, vagy más kékpenészes sajt
2-3 körte
friss rozmaring (opcionális, én most kihagytam)

Leveles tészta: nálam a Plus-ban kapható játszott, mert az nem csak nyújtva, de darabolva is van, így még könnyebb bánni vele, egy szeletéből 2 mini sütőformát béleltem ki, a leeső széleket sütőpapírral bélelt tepsire raktam, megkentem tojással, megszórtam szezámmaggal, tengeri sóval és a tortácskákkal együtt megsütöttem.

A sütőformát ráfektettem a leveles tésztára, rányomtam, így az kiszúrta magának méretre a tésztát, amit kézzel benyomogattam a formába, villával megszurkáltam az alját, hogy sülés közbe ne púposodjon. A tésztára raktam a hámozott, magházától megfosztott, cikkekre vágott körtét és elmorzsoltam a tetején a gorgonzolát. 200 fokos sütőben addig sütöttem, míg kissé megpirult.
Langyosan tálaltam.