2008. május 6.

Prosciutto e melone, avagy sárgadinnye sonkával


Ehhez az ételhez nem nehéz mézédes sárgadinnyét beszereznünk bármely hiper-szuperben, lehet sárga vagy zöld belű, az íze mennyei. A sonka nálunk nem pármai, hanem hajszál vékonyra szeletelt saját készítésű, házi sonka. Tálalás előtt színes borspuszi koronázza meg, ez még jobban feldobja, éppúgy, mint a pár csepp citromlé és a jóízű toszkán olívaolaj.

Hozzávalók:
sárgadinnye
hajszálvékonyra szelt sonka
frissen őrölt szinesbors
citromlé
toszkán olívaolaj

A sárgadinnyét kettévágom, egy evőkanállal kiszedem a magjait. Cikkekre vágom, majd kimetszem a héjából és falatnyi darabokra vágom. Borsot darálok rá, meglocsolom pár csepp citromlével, olívaolajjal, majd rózsaformában elhelyezem a sonkát a dinnyefalatokra.
Igazán üdítő előétel vagy könnyű vacsora.