2008. április 14.

Nosztalgia


Nemrég olvastam Horasz kolléga melegszendvics sütőjében készült finomságokról és eszembe jutott, hogy én ebben a már nagykorú alkalmatosságban nem csak ÉP máig kedvenc pirítósát, melegszendvicsét készítettem régen, hanem sajtos sült virslit is, amit a Planétás receptkártyák egyikén olvastam.
Bár nagyítóval kell keresni, de létezik még ehető, félve mondom ki: JÓ virsli, ami juhbélben látta meg a napvilágot és picit füstölt. Ezt a fajtát hosszában bemetszem, beletömök egy levél medvehagymát (nem nevet! szezonban MINDENBE teszek medvehagymát!), egy rudacska jóféle fűszeres sajtot és mosolygósra sütöm az ősrégi melegszendvics sütőben. Jó csípős angol mustárral és egy pohár hűvös kaskantyúi bio Biankával ettem. És nosztalgiáztam…