2008. április 13.

Medvehagymás-sajtos hústekercs


Hidegen és melegen is finom vendégváró falat. Megoldás arra az esetre, ha köret mellé fejenként 1 kis szelet hússal szeretnénk jóllakatni a családot.

Hozzávalók:
szeletelt, csont nélküli sertés tarja
1 tojás
friss medvehagyma
3 dkg vaj
minden szelet húshoz 1 újhagyma és egy szelet sajt (nálam most zöldborsos edámi)

A húst a lehető legvékonyabbra klopfoltam és megkentem egy felvert tojással, hogy sülés közben „ragaszkodjon” a töltelékhez. Betakartam medvehagyma levelekkel, tettem rá 1 szelet sajtot és egy újhagymát.

Feltekertem, alufóliába csomagoltam (minden tekercset külön) és húslevesben megfőztem (kb 20 percig). Kicsomagoltam és kevés felhevített vajon pirosra sütöttem. Ferdén szeletelve tálaltam.