2008. április 4.

Medvehagymás brokkoli krémleves


Ezt a nagyon egyszerű és finom krémlevest gyakran készítem és hogy én se maradjak ki a gasztroblogger medvehagyma őrületből, most medvehagymát is tettem bele. Jobb lett, mint vártam:-))

Hozzávalók:
1 fej brokkoli
2 dl tejszín
só, bors
5 dkg vaj
1 ek bio vegamix (sómentes bio szárított zöldség)
fél csomó medvehagyma

A vajon megfonnyasztottam az aprított medvehagymát. Egy kis fazékban a rózsáira szedett brokkolit annyi vízzel, hogy ellepje, fűszereztem sóval, borssal, bio vegamix-el és puhára főztem. Levettem a tűzről, hozzáadtam a tejszínt, a medvehagymát és botmixerrel simára dolgoztam. Minél sűrűbb, annál jobb. Sajtos kruton dukál bele, ha kanalazni szereted. Én jobban szeretem bögréből inni, kruton nélkül. Isteni finom és nagyon egészséges:-)