2008. február 14.

Olajbogyós-aszalt szilvás csirke


Lila Fügénél olvastam a receptet ( nála Marbella csirke név alatt fut) és már nem először készítem, apró változtatásokkal. Ízorgia. De senki ne higgye el, csak próbálja ki.
Hozzávalók 2 személyre:
fejenként 1-2 csirke comb kettévágva alsó és felső részre
8 dkg fekete olívabogyó (magozva), felezve
15 dkg aszalt szilva kimagozva, feldarabolva
4 gerezd fokhagyma, zúzva
3 babérlevél
4 ek olíva olaj
3 ek almaecet
1,5 ek szárított oregánó

frissen őrölt bors
1 ek barnacukor
1 dl száraz fehérbor
2 fej hagyma, negyedelve
Előző este bepácoltam a húst: megmostam, feldaraboltam és egy sütőtálba tettem. Elkészítettem a pácot: a péppé zúzott fokhagymát, a babérleveleket, az aszalt szilvát és az olívabogyót összekevertem a borral, az olajjal, az ecettel. Hozzászórtam az oregánót, alaposan sóztam és borsoztam. A pácot a húsra öntöttem, alaposan átkevertem, hogy mindenhova jusson a léből majd körérendeztem a hagyma darabokat. Megszórtam a barnacukorral és alufóliával lefedve a hűtőbe tettem éjszakára.
Sütés előtt egy órával kivettem a hűtőből, 250 fokos előmelegített sütőben kb 40 perc alatt puhára sütöttem, 20 percenként átforgatva a húsdarabokat. Isteni illatok terjengtek a konyhában! Parmezános-tejszínes-szerecsendiós krumplipüré volt a körete. Száraz Ezerjó kísérte.
Az eredeti forrás a Chocolate&Zucchini blog.

4 megjegyzés:

Horasz írta...

Hmm nagyon jol hangzik:)

Dalit írta...

Azt hiszem, holnap ez lesz az ebéd.:)
Köszi

Dalit írta...

Megfőztem, kicsit persze módosítva, hát valami isteni volt.

gabojsza írta...

Mik voltak a modosítások? Kééérlek áruld el!:-)))
Örülök, hogy ízlett, nálunk is mindig nagy sikere van:-)