2008. február 21.

Ajándék csoki

Ezt a finomságot Mammától kaptam. Külön meglepetés, hogy nem egy tábla csoki, hanem 11ujjnyi szelet külön-külön csomagolva, 60% kakaótartalommal és isteni grappa-trüffel töltelékkel. És én még azt hittem, hogy csak az egész mandulás csokinak nem tudok ellenállni:-)))

Köszönöm, Mamma!
Németül tudók segítségét kérem: az, hogy „herren schokolade” az jelenti, hogy urak számára készült? (most lehet, hogy van, aki fetreng a nevetéstől…)

6 megjegyzés:

Beatbull írta...

ki mástól is jöhetett volna amúgy a piás csoki ;)

nyugi, már felszedtem magam a fetrengésből ;)
igen, elvileg férfiaknak/uraknak való, de ez ízlés kérdése. méginkább férfiaknak való csoki pl. coppenheur-től a Schwarzbier-Schokolade, azaz feketesör csokoládé ;)

Horasz írta...

Der Ausdruck Herrenschokolade ist vermutlich aus verkaufstechnischen Gründen zustande gekommen. Schokolade wurde früher eher als Produkt für Kinder und Frauen wahrgenommen, weshalb dann die herbe, bittere Variante als „Herrenschokolade“ vermarktet wurde, beispielsweise durch die Firma Stollwerck.

Magyaran (nagyjabol csak). A nemet nyelveteruleten a tejcsokoldaet regen nonken es gyermekenek hirdetek, mig az etcsokoldaet a reklamokban/keresekedelemben a ferfiakhoz parositottak. legalabbis wikipedia szerint. a forditast a kolleganom vegezte, lehet nem pontosan adom vissza amit mondott.

Udv,

gabojsza írta...

Uraim, köszönöm a segítséget:-)
Ez persze nem akadályoz meg abban, hogy a herren schokolade-t jóízűen befaljam.
Na jó, Életem Párja is kap belőle!

Mamma írta...

:-))) már leporoltam magam én is a fetrengésből:-)) Beatbull megjegyzésén is:-)))

Köszönöm, Horasz, ezt nem is tudtam. Ez az egyik kedvenc csokim (másik Calvados-sal van töltve), de elég hölgynek érzem magam ahhoz:-), hogy én is ehessem. Főleg az egyenkénti csomagolás olyan finoman feminin...
Örülök, ha ízlett!:-)

gabojsza írta...

Igen, az egyenkénti csomagolástól lágyultam el én is:-) Na, meg az ízétől:-)))

saját levében írta...

Nincs itt semmi nevetnivaló. Jól tetted, hogy megkérdezted mit jelent. Még mindig jobb, mintha simán megeszed és reggel arra ébredsz, hogy szúr a borostád. Nem a férjedé, hanem a tiéd.