2008. január 24.

Halkrémmel töltött paradicsom


A legfinomabb, ha magam készítette olajos halból állítom elő. Ha nem, kell hozzá:

1 olajos szardínia konzerv
1 kisebb hagyma
10 dkg natúr sajtkrém
citrom vagy lime lé
só, frissen őrölt bors
fejenként egy kisebb paradicsom vagy 4-5 koktélparadicsom
díszítéshez majonéz, csőrös nyomózsákban (vagy a bolti, tubusos változat)

A halat lecsöpögtetem, villával összetöröm és robotgéppel habosra keverem a fűszerekkel, sajtkrémmel (ezt BeckZsu-nál tanultam! )) majd a magházuktól megszabadított, kivájt paradicsomokba töltöm, majonézzel és petrezselyem levélkével díszítem.
Ha arra adnánk a fejünket, hogy koktélparadicsomba töltsük – mondjuk egy fingerfood-os party okán - válasszunk minél nagyobbacskákat, mert piszok nehéz őket kivájni! :-)