2008. január 24.

Halfilé zöldséges bundában


Hozzávalók 2 személyre:
1 sárgarépa
fél gumó zeller
1 kisebb vöröshagyma
1 tojás
1 ek liszt

bors
citrom vagy lime lé
olivaolaj
vaj
fejenként egy darab halfilé
fél dl száraz fehérbor
fél dl tejszín
1-2 gerezd fokhagyma, zúzva


A halat sóval, borssal, citrom vagy lime levével ízesítem. Felforrósított serpenyőben kevés olivaolajon 5-6 perc alatt megsütöm. Kiszedem és átköltöztetem egy vajjal kikent sütőformába.
A sárgarépát és zellert lereszelem, hozzáadom a tojást, a lisztet, sózom, borsozom és alaposan elkeverem, majd ráhalmozom az elősütött halszeletekre.
Előmelegített sütőben, grill fokozaton szép pirosra sütöm a zöldségbundás halat. Készíthetek hozzá mártást: abban a serpenyőben, amiben a halat sütöttem, a visszamaradt zsiradékba öntöm a fehérbort, majd 1-2 perc múlva a tejszínt és krémes mártássá forralom. A kész zöldségkérges hal a mártással és parmezános rizottóval ideális ebéd vagy meleg vacsora.

Az ötletadó egy kreatív konyha receptkártya volt.