2008. január 15.

Sült kárász

Jó VKF!* háziasszonyhoz méltón, íme az első VKF! XII –es poszt :-) Ma ÉP 4 szép, friss kárásszal és halevő kedvű könyörgő tekintettel érkezett és bár nem sok kedvem volt hozzá, de elkészítettem, mert eszembe jutott az Ízbolygónál olvasott tyúkleves története…
Újra bebizonyosodott, hogy a kevesebb néha több, mert a lehető legegyszerűbben készítettem el, abszolút minimál fűszerezéssel (só, frissen őrölt bors), olívaolaj-vaj keverékén sütöttem a beirdalt halat a legsúlyosabb öntöttvas serpenyőmben. NAGYON finom lett. Lime-al locsolva, pácolt fokhagymával körítve számunkra igazi ínyenc fogás. Hozzá egy nagyon kellemes Chardonnay-t ittunk, az Akker Pincétől.

* VKF! = Vigyázz, kész, főzz! - magyar gasztroblogok tematikus - havonta megrendezésre kerülő - virtuális rendezvénye