2008. január 28.

Tavaszt!


A lelkem már nagyon tavaszt kíván. Gyönyörűen süt a nap és talán már a levegőben is van valami…kikelet-féle. Egy ilyen napon ebédre jól esik egy színes saláta, hozzá egy villámgyors sült csirkecombbal.

Hozzávalók 2 személyre:
két csirkecomb (bőr nélkül)
1 ek libazsír
1 ek morzsolt kakukkfű
só, frissen őrölt bors
1 dl fehérbor

a salátához:
fél fej jégsaláta, darabkákra tépkedve
fél piros és fél sárga kaliforniai paprika
fél kígyóuborka
10 cm póréhagyma
pár szem koktél paradicsom, felezve
frissen őrölt bors
extra szűz olivaolaj
balzsamecet szirup
csipetnyi fleur de sel

Az öntöttvas serpenyőmben felolvasztom a libazsírt, pár perc alatt „megkapatom” rajta a szétválasztott csirkecombokat, majd megfűszerezem őket és a fehérborral felöntve, fedő alatt puhára párolom, jó 10 perc alatt. Ha már puhák, leveszem a fedőt és szép pirosra sütöm.

A salátához megágyazok egy tányéron a jégsaláta darabkákkal, majd minden zöldséget darabkákra vágok és szétszórok a jégsaláta alapon. Meglocsolom kevés, kincsként őrzött horvát házi olívaolajjal, cseppentek rá pár csepp balzsamecet szirupot, tekerek rá borsot és az egészet megkoronázom csipet fleur de sel-el. Rárakom a csirkecombokat és elmerülök a sokszínű élvezetbe. És várom a tavaszt .-)