2007. december 1.

KeserÉdes kincsek

Az Angyalkagame* találkozó előtt végre eljutottam a KeserÉdes csokoládéboltban. Minden ínyencnek és minden csoki imádónak kötelező Budapesti program :))))

Beszereztem pár csemegét és pár alapanyagot, mind-mind nélkülözhetetlen

* 60% Cacao tartalmú Lago belga csokoládét, amit az általunk oly kedvelt Tempranillo és Pinot Noir borokhoz (is) ajánlanak
* dió és Cognac töltelékes a Confiserie Copperneur manufaktúrából
* Rémy Martin-al töltött svájci Goldkenn csokoládé az én Drágámnak
* valódi vanília esszencia
* aprított kakaóbab, hogy kipróbálhassam a Zsu által készített pályázatnyertes csípős-kakaós csirketekercsét
* chilis és karácsonyi fűszeres bevonatú kakaóbab bonbon, mindkettő isteni!
* kandírozott narancshéj abból a szicíliai fajtaszelekcióból, aminek nem keserű a héja
* kávéscsésze alakú és kosárka alakú csokikelyhek, desszertekhez
* sakknugát kockák, tokaji aszúval töltött csúcsok és rumos szelet mind-mind a gyulai Bonbon Manufaktúrából

Még nem kóstoltunk mindent, van ami igazán ünnepi pillanatra való...

* Angyalkagame: gasztrobloggerek megajándékozták egymást, természetesen gasztroajándékokkal. Hogy ki-kit, az sorsolás alapján dőlt el. Én Marmalade Angyalkáját kaptam és Kicsivút ajándékozam meg.

6 megjegyzés:

marmalade írta...

Hű, azért ez az angyalka magához is nagyon jószívű volt!(De megérdemli!) Kiváncsian várom a sakknugát-kocka felhasználását és a tapasztalataidat. Reményeim szerint Maci-féle Mózárt golyó lesz belőle.

gabojsza írta...

Reményeim szerint is :))Ez volt az utolsó hiányzó hozzávaló, már csak időt kell találnom az elkészítéshez...

Zsuzsa írta...

Hú gabojsza, jól feltankoltál! :) Én is voltam a héten, de sikerült elég jól megtartóztatni magam. Igaz, én szükség esetén könnyebben eljutok.

gabojsza írta...

Nekem elég macerás eljutni a Keserédesbe. Illetve nem is eljutni, hanem a környékén parkolóhelyet találni, figyelni, hogy ne legyek ott túl sokáig, stb. És igen, jól feltankoltam, nem igen tudtam disztingválni...De a kedves eladónak megfogadtam a tanácsait, amire Ő azt mondta, hogy finom, már jött is velem:)))Ezentúl is mindig igyekszem majd kedden délután menni, hogy ugyanazt az eladó hölgyet tudjam kifogni, mert isteni kávét főz! :)))

Névtelen írta...

Kíváncsi vagyok a bor-csoki párosítást ajánló csokidat mikor bontod fel és milyen borhoz. Én is vettem, de még valahogy nem jött el a megfelelő pillanat. Majd írj róla, jó? Ági

gabojsza írta...

Ági, meglesz! :)))