2007. november 5.

Csoko-mokka likőr


Újabb gasztroajándék ötlet, amit véletlenül találtam Chili&Vaniliánál, miközben édesburgonya recepteket keresgéltem.: házi, Baileys szerű, csoko-mokka likőr névre hallgató recept Londonból. Gondolom, kevesekhez jutott el, mert a Csípős fűszeres édesburgonyaleves bejegyzés végén található, de most nagyon is aktuális :-)

Nyersfordítás: 2, 5 dl erős eszpresszó kávét felmelegíteni két rúd fahéjjal és 5 dkg barna cukorral. Fél órát állni hagyni. 6 tojássárgát vízgőz fölött habosra keverni 10 dkg barna cukorral. Levenni a tűzről, hozzáadni 2 ek kakaóport, a kávét, 1, 25 dl tartós tejet, 2 dl sűrített tejet és 1,25 dl whisky-t. Sterilizált üvegekbe tölteni (recept szerint kb. 1,5l és 6 hónapig áll el)

*a fotó az angol, eredeti receptet tartalmazó oldalról származik