2007. november 12.

Édesburgonya

Megkóstoltam. Finom, de bátran kijelenthetem, nem váltam függővé az édesburgonyától. Ezért is jók a gasztroblogok. Hatásukra sokmindent megveszünk, elkészítünk és megkóstolunk, olyanokat is, amihez magunktól nem lenne bátorságunk.

Így voltam én is az édesburgonyával: olvastam kolleginák rajongását és muszáj volt vennem, sütnöm. És tényleg finom, olyan sült sárgarépa – krumpli – sütőtök fúzió, és egyik sem. Krémes, mint a sütőtök, édeskés, mint a sült sárgarépa (amit imádok!) és mégis krumpli állagú. Bevallom, ha csak nem költözök a trópusokra, ahol nyílván ez a krumpli, én a magam részéről maradok a sárgarépánál, krumplinál, sütőtöknél. Nem csak lokálpatriotizmusból :-)

A recept innen származik.

1 megjegyzés:

Melinda írta...

Viszont a sima krumplipürét nagyon feldobja, ha van benne 1-2 szem ilyen is:-)