2007. július 2.

Legritkábban használt konyhai eszközök

Érdekes körkérdés lehetne ebből is! Lehet, hogy most én indítok egy hógolyót? Ebben a melegben hátha hűsítő hatással van a többiekre is…
Most éppen két olyan konyhai eszköz jut eszembe, amit ritkán használok: a duplafalu kétliteres tejforralóm, amiben csak főzős pudingot készítek (nagyon, nagyon ritkán, mert amihez főzős puding kell, az ugye macerás, és utóbbi időben sem időm, sem türelmem a macerás dolgokhoz!...) A másik - a kuktám - amit anyósom kolléganőitől kaptunk nászajándékba és amit évente két szezonban veszek elő: húsvétkor ebben fő a sonka, nyáron pedig benne készül a nagy kedvenc, a főtt kukorica.
Gyerekkoromban, Erdélybe még nem ismertük a csemege kukoricát. Nyáron a zsenge, amúgy állatok táplálására ültetett kukoricát szedtük le és főztük meg. Télen is volt kukorica csemege, emlékszem azt is kuktában főzte Nagymamám: szemes kukoricát főzött cukros lében, amit aztán bögrében kaptunk meg, kevés cukorral megszórva. De finom is volt... legalább 30 éve nem ettem…
Továbbgörgetem hát hűsítő hógolyómat Ritának és Paminának, náluk mi a legritkábban használt konyhai eszköz?
Update:
Pamina posztjára reagálva: fritőzömtől ha jól emlékszem, kb 10-11 éve szabadultam meg, a helyigény és nehezen tisztíthatóság miatt. És eszembe jutott a talán LEGRITKÁBBAN használt eszközöm, a gofrisütő, amit anyósom halála után örököltem. Na azt még soha nem használtam.

6 megjegyzés:

Maci írta...

Na tessék, uborkára kukorica! Ezt most honnan varázsoltad vajon? Már van érett kukorica?

Rita írta...

Bizony, mi is ettünk már idén kukoricát!
Köszönöm a kördést, most bekell kukkantanom a fiókba :)

gabojsza írta...

Igen, kedves Maci, idén ez volt az első főtt kukoricánk! Azt már el sem merem árulni, hogy a Lidl-ben vettem.Magyar kukorica volt, az kiderült a cimkéjéről.

Pamina írta...

megposztoltam, köszi a kördést :)

Maci írta...

Na, ma láttam a boltban elöször kukoricát, de nem néztem meg honnan jött és miféle, mert nem nézett ki valami jól:o(
Amíg találok valami finomnak tünöt, addig a KFC-be beugrok idönként egyet kukoricázni. Mindig finom puha édes amit ott árulnak.

gabojsza írta...

A legközelebbi KFC nekem 120 km-re van, ugyhogy nekem marad a kis porfészki Lidl és társai. Bár néha nem bánom...